(ВИДЕО) Фармир Лимани објави ново видео, овој пат за организираниот криминал со коцкарници во Македонија

0
288

Внукот на Али Ахмети, потпретседателот на Беса, Фармир Лимани во Фејсбук обраќање зборува за организираниот криминал со коцкарници во Македонија. Тој вели дека зад втората лотарија во Македонија стои ДУИ, односно разработен систем кој се финансира со илегални пари од коцкањето.

Главен за втората лиценца за ЛОТАРИЈА во МАКЕДОНИЈА, е фирмата „Новоматик“. Сè започнува со казиното во Гевгелија, кое го води Граф со соработникот Тал Силберштајн, со еврејско потекло, кој ја дизајнира стратегијата на политичкото дејствување на ДУИ, пишува Лимани во објавата.

За Силберштајн Лимани вели дека е човекот кој на ДУИ му го покажа трикот на големите измами дека преку 3-Д рекламирање.

Проектите да се прикажат како реализирани во фантазијата – желбите на народот и лаги да обезбедат диктаторска власт, која ја практикуваат низ годините. Сето тоа финансирано од средства што ги имаат изворите во мрачните бизниси, а кои се развиваат преку коцкање, лотариите, игри на среќа и казина кои се диригирани од сегашните владетели.

Исто така, неопходно е да се анализира измамата на гласачите преку непостоечки теории и проекти како што се:
• Албански премиер, што не се случи.
• Зелената агенда, која не беше направена.
• Заедно за Европа, што нема да се случи.
• Коридор 8, кој не е изграден
• Тунелот од Тетово до Призрен, кој не е изграден.
• Автопатот од Скопје до Блаце, кој не е изграден.
• Познатата железница Кичово-Лин, која нема да се гради.

ШТО ТРЕБА ДА СЕ АНАЛИЗИРА И ДА СЕ ИСТАКНЕ ВО ЦЕЛАТА ОВАА СОСТОЈБА?!

▪︎ „АУСТРИА КАЗИНО“, под чија „сенка“ работи НОВОМАТИК, го раководи австрискиот ГРАФ, кој е меѓу најбогатите во Австрија. И се поставува прашањето зошто на овој човек да му се дозволи да го ограби нашиот страден народ?!!!

• Ученикот на ТАЛ СИЛБЕРШТАЈН е АСАФ, консултант на Ковачевски, Вучиќ, Ахмет и Рама, но во раниот период му беше „учител“ и на Груевски и сите овие го измислија:
ПОЗНАТИОТ ПРОЕКТ „ОТВОРЕН БАЛКАН“!!!

ВО ОВОЈ СЛУЧАЈ ТРЕБА ДА СЕ ПОТЕНЦИРА:

• 40.000.000 € годишен промет од ЛОТАРИЈА!
• 500.000.000 евра годишен обрт од КАЗИНА!
• ЛИЦЕНЦИТЕ И ДОЗВОЛИТЕ ги издава Министерството за финансии и Дирекцијата за лотарија, со кои раководат функционери на ДУИ кои зборуваат албански јазик.

• ПОСЛЕ СЕТО ОВА СЕ ПОСТАВУВААТ ПРАШАЊАТА:
– Зошто субјектот на ДУИ го усвои Законот за легализација на ДРОГАТА?!
-Зошто субјектот на ДУИ го рашири коцкањето, игрите на среќа и казината во нашата држава?!
– Зошто субјектот на ДУИ го изработи проектот за протерување на Албанците кои не се согласуваат со нејзините опасни политики?!
– Каде завршуваат сите овие пари што се споменати погоре?!
– Која е точката на среќавање на функционерите, корумпираните, криминалци и организираниот криминал во сите овие ситуации?!

НАРОДЕ, КРАЈНО ВРЕМЕ Е ЗА ОСВЕСТУВАЊЕ!
ДЕЛУВАЈ ПРЕД ДА НЕ Е ПРЕДОЦНА, ЗА ИДНИНАТА НА НАШИТЕ И ВАШИ ДЕЦА!
03 февруари 2023 година
Ф.Б.Л.

Извор: ФБ Фатмир Лимани