(ВИДЕО) Во Косово беше уништен мурал со ликот на Новак Ѓоковиќ, но неколку ученици го обновиле

0
123

Графит на српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ во селото Ораховац, Косово беше уништен, но благодарение на неколку ученици тој повторно беше обновен.

Учениците ја исчистиле бојата која била истурена врз графитот, кој е дело на уметникот Милан Милосављевиќ.

„Џабе кречевте. Моите браќа од Ораховац се попаметни. Исто така, не може да се избрише успехот на Ѓоковиќ со боја“, пишува во видеото.

извор: supersport.mk