Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Оваа борба беше реванш по онаа од 2014 година на УФЦ 178 кога победи Мек Грегор со нокаут по 1 минута и 46 секунди од првата рунда.

Од 2014 до сега, постоеше взаемно почитување меѓу борците, а Мек Грегор дури вети донација од 500.000 американски долари во добротворната организација на Поарие, „Фондацијата за добра борба“.

Оваа борба требаше да го отвори патот за Мек Грегор кон евентуален реванш со Хакиб Нурмагомедов но по овој пораз тоа е речиси невозможно.

Dustin Poirier Reveals Chilling First Round Hope For Conor McGregor Fight At UFC 257