Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Претседателот на САД, Џо Бајден, направи уште еден гаф/грешка, овој пат на првата прес-конференција откако ја презеде функцијата. Имено, тој рече дека е во Сенатот 120 години.

Бајден беше запрашан за постапката што ја користи конгресното малцинство, познато како филибастер, што се користи за блокирање на усвојувањето закони со тактика на одложување на бесконечни дебати.

Мислам дека треба да се вратиме на позицијата филибастер кога дојдов во американскиот Сенат пред 120 години – одговори Бајден.

Бајден исто така изјави дека ќе ја смета Кина одговорна за „Јужното кинеско или Северното кинеско море“, оставајќи ги гледачите да го проверат своето знаење за географијата во атласите.

Извор/фото:Аенции