Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Сонот на сите претходни генерации за независна и слободна држава се исполни. Оваа година слободни и отворени кон светот ја славиме независноста, пишува премиерот Зоран Заев, по повод празникот 8 Септември – Денот на независноста.

„Почитувани граѓани на Република Северна Македонија, нека ни е честит и вековит 8 Септември – Денот на независноста!
Пред 29 години, на 8 септември, граѓаните на Република Македонија, на сите идни поколенија на оваа земја, им го дадоа најголемиот подарок – независноста на државата. Сонот на сите претходни генерации за независна и слободна држава се исполни. Оваа година слободни и отворени кон светот ја славиме независноста!“, наведе Заев во честитката на социјалните мрежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *