Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Пожарот во Карабурун се заканува да напредува кон населените области. Се дознава дека стрмниот терен им оневозможил на пожарникарите да интервенираат од земја.

Министерот за одбрана, Нико Пелеши, порано реагираше на состојбата со пожарите во земјата, објавувајќи дека во моментов има осум активни пожари. Според министерот, најкритична е ситуацијата во Карабурун.

За повеќе следете ги воздушните снимки во видеото подолу: