Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Силно невреме и поплави ја погодија француската провинција Окситанија, каде што вообичаеното количество дожд за два месеца, сега наврна за шест часа.

Француската метеоролошка служба издаде црвено предупредување за овие делови на земјата, поради „опасни и многу интензивни катастрофи“. Предупредувањето значи дека граѓаните треба да останат во своите куќи и да избегнуваат излегување и возење.

За време на поплавата, евидентирани се 23 случаи на луѓе заробени во автомобили, кои биле спасени од тимови на специјално обучени пожарникари. Поројни води и кал превртеа автомобили и поплавија неколку патишта, вклучувајќи го автопатот А9 помеѓу Монпелје и Ним, како и железницата.

извор/фото: агенции