Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Почина младиот Филип Алексовски, еден од најдобрите наши манекени, објави Машки магазин.

Тој е роден на 1 Октомври 1993 година во Скопје. За прв пат се појавува на кастинг кај  Моделс Ин, неговата матична куќа во 2008 година, а потоа ги посетува курсевите во 2010 година. Нема официјални причини за смртта.

Алексовски активно работеше како модел кај нас и во Белград. Беше исклучителен професионалец и модел кој поседуваше огромни квалитети како одговорност, прецизност и посветеност. Филип остави голема трага на македонската модна сцена и ќе го паметиме како урбан и прекрасен лик.

извор/фото: агенции