Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Утрово паѓа снег без престан на повеќе места во земјава. Според очекувањата на УХМР, снег се најавува денес во текот на денот, а започна да врне вчера во вечерните часови. Сообраќајот се одвива по влажни коловози. Првиот снег дојде и на планинскиот премин Стража.

Снежни врнежи има и во Малешевијата, каде најизразени се кај месноста Крива Круша во Пехчевско, додека во останатите општини од Пијанечко-Малешевскиот регион Македонска Каменица, Делчево и Берово преовладуваат врнежи од дожд.

Фото: Архива