Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Нoвата шведска премиерка поднесе оставка по падот на владата – само неколку часа по назначувањето. уквално неколку часа по нејзиниот избор, идната премиерка на Шведска – и првата жена лидер на нацијата – Магдалена Андерсон поднесе оставка откако тензичното гласање за буџетот ја турна шведската влада во криза.

Партијата на зелените ја напушти владата откако беше изгласан буџетот на опозицијата.