Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Српскиот државјанин Љуљзим Сулејмани (26) кој се најде во автобус на смртта со вереницата Медина Лутфи (25) од Куманово раскажува за она што се случувало внатре.

– Ужас. Најдобро го опишува она што сме го преживеале. Во тој автобус одекнуваа крв, оган, крици и крици додека јас во паника брзав да ја спасам главата на мојата сопруга Медина и мене. Благодарение на смиреноста, освен нас успеав да спасам уште шест лица – ја започнува својата исповед млад човек од околината на Прешево, кој помина без изгореници, но со повреди на раката – вели тој.

– Сите спиеја, но јас поради некоја причина не можев. Возачот застана, го наполни резервоарот и продолжи понатаму. Во еден момент пукна гумата, автобусот нагло удри во ивицата, а од предниот дел на автобусот почнал да извива црн чад и избувнал пожар. Брзо го зедов чеканот кој секогаш постои во автобусите и го скршив задното стакло. Така ние и седевме на крајот, успеавме да излеземе

Вели никогаш нема да ги заборави сликите на мајките кои врескаат и молат некого да им ги спаси децата.

– Чадот беше толку густ што штом стигна до нив, луѓето се онесвестуваа. Морничаво. Сите овие луѓе ги запознавме на таа мини екскурзија, се дружевме во тие четири дена во Истанбул. И сега, до крајот на мојот живот, нема да можам да ги заборавам сликите на мајките кои врескаат и молат некого да им ги спаси децата и така сите тие горат и исчезнуваат во оган и чад.