Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа направени се 2.708 тестирања, а регистрирани се 473 нови случаи на Ковид-19 во: Скопје – 246, Битола – 41, Кавадарци – 23, Охрид – 22, Куманово – 21, Прилеп – 18, Кочани – 13, Велес – 11, Струмица и Гевгелија по 9, Валандово – 7, Берово – 6, Штип – 5, Кичево, Крива Паланка, Пробиштип и Македонска Каменица по 4, Тетово, Свети Николе, Кратово и Демир Хисар по 3, Гостивар , Струга, Неготино, Ресен и Богданци по 2 и по еден заразен во Радовиш, Делчево, Крушево и Македонски Брод.

Во текот на изминатото деноноќие пријавени се 14 починати лица: 3 починати лица од Скопје (68, 84 и 84 години), по 2 починати лица од Куманово (66 и 70 години) и Битола (77 и 79 години) и по едно починато лице од Тетово (69), Велес (89), Кавадарци (79), Крива Паланка (76), Пехчево (93), Ресен (76) и Демир Хисар (82). Од пријавените 13 се починати во болнички, а едно лице е починато во домашни услови.

Дополнително, согласно Регистарот на починати со дијагноза Ковид-19 од „Мој термин“, се пријавени 4 починати лица во периодот од 9 до 22 ноември. Регистрирани се починати лица од Македонска Каменица (2), Битола (1) и Кочани (1). Починатите лица се на возраст од 75-89 години, а сите се починати во домашни услови.

Во текот на последните 24 часа регистрирани сe и 505 оздравени пациенти од: Скопје – 230, Битола – 50, Кавадарци – 32, Кочани – 18, Гевгелија – 17, Прилеп, Велес и Тетово по 16, Крива Паланка – 14, Куманово – 12, Берово – 11, Неготино – 10, Штип и Кратово по 7, Охрид и Радовиш по 6, Кичево, Богданци и Виница по 5, Струмица, Валандово и Гостивар по 4, Ресен – 3, Пробиштип – 2 и по еден оздравен во Демир Хисар, Струга, Макденоски Брод, Пехчево и Дојран.

МЗ