Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Се става ли под знак прашалник смислата на ковид сертификатите, кои воедно се и причина за дискриминација и суспендирање на основните човекови права на невакцинираните лица. Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејсус објави дека и поради тоа нагласи дека треба многу да се внимава.

“Загрижени сме поради лажното чувство на сигурност дека вакцините ставија крај на пандемијата, и со тоа дека вакцинираните не треба да применуваат никакви мерки на претпазливост. Вакцините спасуваат животи, но не заштитуваат потполно од преносот на заразата. Пред појавата на делта сојот, вакцините ја намалуваа трансмисијата за околу 60%, додека тој процент сега е само околу 40%.”