Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Снег и во Македонија. По интензивните врнежи од дожд, поради продор на студена воздушна маса, засилен северен ветер, врнежите од дожд во поголем дел од земјава преминуваат во снег и во некои од пониските места.

Најавата е дека во западните делови ќе се формира нова снежна покривка. Поради разведрувањето в среда и в четврток, утринските температури насекаде ќе бидат негативни.

Инаку во монетов на превој Стража паѓа снег и се задржува на коловозот. На ФБ страната Humor by Struga објавенa e фотографија за која објавувачот напиша:

-Чистачите на снег ги оставиле таму само заради убавина …

Препорачуваме зимски гуми и поседување на зимска опрема.