Адреса

Карпош Војвода Бр. 33 Охрид

Контакт

Тонга, островска држава во Пацификот, издаде предупредување за цунами по ерупција на подводен вулкан.

Видео објавено на социјалните мрежи покажува големи бранови кои ги погодуваат крајбрежните области.

Метеоролошката служба на таа земја соопшти дека е издадено предупредување за цунами за целиот архипелаг Тонга.

Денешната ерупција е последната во серијата ерупции на вулканот Хунга-Тонга Хунга Хаапаи.