Италија во шок: Обесено тело на заштитна ограда покрај патот – на жртвата и биле врзани нозете и очите

0
173

Утрово во Трст, после тунелот Валмаура во правец на Миље, на заштитната ограда на главниот пат е пронајдено обесено тело на маж. На жртвата и биле врзани нозете и очите. На местото на настанот пристигнале полицајци, пожарникари и државниот обвинител Мадалена Чергија.

Безживотното тело се наоѓало покрај патот, меѓу вегетацијата и едвај можело да се види за автомобилите што минувале. Според првичните сознанија, мажот во моментот на смртта бил на возраст меѓу 50 и 60 години. По телото има бројни повреди, исеченици и изгореници, особено на главата, а изгорена е и косата.

Телото случајно го откриле вработени во АНАС кои започнале со работи за одржување на делницата. Кој ја обесил жртвата, јажето го прицврстил со лента. Со оглед на состојбата на распаѓање, полицијата наведува дека телото висело на оградата најмалку неколку дена, објави Ла Република.

Жртвата не е црнокоса, иако не се исклучува можноста да е со темна боја. Засега не е утврдено дали е италијански или странски државјанин. Во џебовите од панталоните на мажот се пронајдени неколку листови хартија со написи на италијански и азиски јазици.

Инспекторите велат дека местото на злосторството и положбата на телото укажуваат дека се работи за убиство со порака, во смисла на своевидно предупредување.