More

  TRAVEL

  (ВИДЕО) Погледнете како изгледа бункер за подморници кој денес е туристичка атракција на Албанија

  Изграден во време на диктатурата на Енцер Хоџа, финансиран со кинески пари и проектиран да може во своите тунели и простории да го смести...

  Под Кападокија, откриен древен град Деринкују

  Неговото древно име е Еленгубу. Се наоѓа на 85 метри под површината на Земјата и има дури 18 нивоа на тунели. Бил населен илјадници...

  Вадуц, главниот град на Лихтенштајн со само 5.000 жители во подножјето на Алпите

  Вадуц, главниот град на централноевропската земја Лихтенштајн, со 5 илјади жители, го привлекува вниманието со историските градби, а се наоѓа во подножјето на Алпите. Лихтенштајн...

  (ВИДЕО) Пировац идеално место за мир и спокој крај морето

  Недалеку од Шибеник  на северниот дел од Далмација се наоѓа место како откинато од рајот. Малото градче Пировац важи за мирно и тивко место...

  (ВИДЕО) Пештерата Аја Софија во Милопотамос

  Пештерата Аја Софија од Милопотамос е една од трите пештери со исто име во Китира. Останатите две се наоѓаат во Агиа Пелагија и Каламос....

  (ВИДЕО) Паркот Дрилон кај Поградец плени со зеленило и одлични ресторани

  Посетете го Дрилон, кај Поградец, место со прекрасна природа, дебели сенки и ресторани со највкусна охридска пастрмка. Овој споменик на природата може да се посети...

  (ВИДЕО) Православна црква Свети Илија во Хрватска

  Недалеку од Задар на околу 40 километри во месноста Церања, се издигнува црква посветена на Светиот пророк Илија. Според податоците кои се наоѓаат на црквата...

  (ВИДЕО) NEWS1.MK ве води во Трпејца – „Сен Тропе“ на Охридско Езеро

  На источниот брег на Охридското Езеро, на падините каде планината Галичица се спојува со Охридското Езеро, се наоѓа селото Трпејца. Надморксата висина на населбата е...

  (ВИДЕО) Единствената црква во Охрид до која се стигнува само по воден пат, Св.Богородица Захумска

  Црквата Света Богородица Захумска која меѓу местното население и пошироката јавност е позната само како Заум се наоѓа веднаш крај самиот источен брег на...

  Последни вести

  spot_imgspot_img