(ВИДЕО) Репортажа на РАИ 3 за историските и културните знаменитости на Мала Преспа, македонското малцинство

0
67
Репортажа на РАИ 3 за историските и културните знаменитости на Мала Преспа, македонското малцинство, Преспанското Езеро и Националниот парк Преспа.
Репортажата ја направи познатиот италјански новинар Стефано Марчели, како дел од емисијата „Медитиранео“.
Ова репортажа освен на Раи 3 беше прикажана на десетина ТВ канали во Европа како Франс 3, Франс Интернационал, ТВ 5 Монде во Франција, ТСИ во Швајцарија, ЕРТ во Грција, РТВ Сло во Словенија, ЈрТВ во Јордан, Ентв во Алжир, како и на повеќе канали на арапски јазик и др.
FB Vasil Sterjovski