Гејтс резервирал цел ресторан со три Мишелин ѕвезди, нарачал кока-кола и си заминал

ПОЧИТУВАНИОТ Шпански готвач Жорди Круз, чиј ресторан ABaC во Барселона има три Мишелин ѕвезди, се потсети на анегдота со Бил Гејтс која го остави без зборови него и целиот персонал во ресторанот. Тој се присети на тоа во шоуто на Планета Калеја.

 

“Пред неколку години, Бил Гејтс дојде во ресторанот. Со него дојдоа неговите 25 телохранители, придружбата… Бил го резервира целиот ресторан само за нив. Ние му го подготвивме најдоброто. А знаете ли што направи Бил? Нарача диетална кока-кола и се врати во својот приватен авион“, му рекол Круз на водителот Хесус Калеха.

„Не се обиде ништо? – се запраша водачот.

„Ништо“, одговорил готвачот, кој поради Гејтс ги блокирал резервациите во ресторанот два дена. Потегот на Гејтс го разбесни него, но и неговиот персонал кој направи детални подготовки за беспрекорно да ги пречека милијардерот и неговата придружба.

 

„Дали навистина треба да затворите цело место за да пиете кока-кола? – се запраша готвачот.

 

Инаку, менито за дегустација во ресторанот ABaC чини 295 евра. Гејтс е познат по годините на залагање за поодржлив систем на храна. Поддржува алтернативни брендови за месо како што се Beyond Meat, Impossible Foods и Upside Foods.

 

index.hr