Бугарското МНР се жали дека власта во Скопје го забрани „Ванчо Михајлов“

0
161

„Министерството за надворешни работи со зголемена загриженост ги следи случувањата во Македонија поврзани со обидите за ограничување на правото на здружување на Бугарите во земјата“.

Вака ја коментира бугарското МНР одлуката на македонското министерство за правда да издаде негативно мислење за употребата на името на бугарскиот клуб Ванчо Михајлов во Битола поради тоа што се асоцира со фашизмот и е провокативно, јавува БГНЕС.

Оваа реакција следува откако владина комисија вчера се изјасни против клуб со името на фашистичкиот соработник оти тоа ги навредува чуствата на Македонците

извор: БГНЕС.