Подигнато нивото за тревога на вулканот Виљарика

0
157

Тлото под еден од најактивните вулкани во Јужна Америка врие: се заканува негова ерупција. Во Чиле веќе ѕвони аларм-се затвораат училишта и евакуираат жители.

DW