На 63 години почина големиот актер Жарко Лаушевиќ

0
236

Големиот актер, Жарко Лаушевиќ почина после долга болест. Имаше 63 години.

Роден е на 19 јануари 1960 година на Цетиње.

Голема слава стекна во 80 години на минатиот век со улоги со кои ја одбележа српската кинематографија, како во „Сивиот дом“, улогата на кнез Милош во „Бој на Косово“ и многу други.