Нова германска инвестиција во Србија: Во Стара Пазова ќе се произведуваат батерии и горивни ќелии

0
57

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска присуствуваше на свечената церемонија на поставување камен-темелник за изградба на новата фабрика на компанијата Muehlbauer Group во Стара Пазова.

Инвестицијата Muehlbauer Automation” изнесува 29,5 милиони евра .Фабриката до крајот на 2025 година ќе вработи 150 нови работници.

Планирано е производство на машини за производство на батерии и горивни ќелии, како и комплетни производни линии.