Делегатите на Алијанса за Албанците почнаа со собирање потписи за смена на Таравари

0
55

Извесен Изо Ганиу, член на Алијанса за Албанците тврди дека внатре во партијата е започната процедура за смена на лидерот Арбен Таравари. Тој покажа и лист од потписите на делегатите кои досега ја поддржале иницијативата за смена на Таравари.

Се очекува од 130 98 делегату да бидат против Таравари-вели Ганиу.

Ова е очекувана постапка ако се знае однесувањето на Таравари во последниот период.Рејтингот на партијата постојано паѓа а и самиот лидер не знае каде припаѓа.Беше опозиција, сега е власт а во следниот период не знае ни тој самиот што ќе биде.Ја одби понудата да биде претседателски кандидат на албанската опозизија а формално сѐ уште е во власта.

 

извор:Република