(ФОТО) Mицкоски на вечера во Белата куќа: Регионот наместо со минато потребно е да се занимава и гради иднина

0
27

Премиерот Мицкоски присуствуваше на вечерата во Белата куќа која ја организираше претседателот на САД, Џо Бајден за шефови на влади и држави по повод 75 годишнината од НАТО.

Оваа можност ја искористив да лобирам за Македонија и да испратам порака дека регионот наместо со минато потребно е да се занимава и гради иднина. Потребен е нов пристап и политика на аргументи.