Министерството за надворешни работи на Авганистан ги повика Русија и Украина да ја решат кризата преку дијалог

0
407

Министерството за надворешни работи на Авганистан објави соопштение во кое се наведува дека талибанците внимателно ја следат ситуацијата меѓу Русија и Украина и се загрижени за можни цивилни жртви.

Исламскиот емират Авганистан, во согласност со својата надворешна политика на неутралност, ги повикува двете страни во конфликтот да ја решат кризата преку дијалог и мирни средства, се вели во соопштението.

Талибанската влада во Авганистан, исто така, ги повика страните во конфликтот да ги заштитат животите на авганистанските студенти и мигранти во Украина.