Граѓаните прават залихи од основните намирници, маркетите се празнат!

0
435

Деновиве се повеќе сме сведоци дека маркетите наликуваат како пред две години кога започна пандемијата со КОВИД 19, кога се купуваа основните прехрамбени намирници.

Овојпат е најавата за ново поскапување од први март. Ако досега Владата ги замрзна цените на брашното, маслото, јајцара, оризот и останатите примарни прехрамбени суровини, на удар од први март ќе биде лебот, а потоа останатите производи.

Од вторник,  кога ќе ги вкалкулираат реалните цени кои беа замрзнати- додека глобално и тие на суровините и на енергенсите растеа- ќе има поскапувања на храната.