Русија одговори на ограничувањета на летовите: Го затвора небота за 36 земји

0
284

Русија, како одговор, наметнува ограничување на летовите до авиокомпании од 36 земји во светот. Ова беше објавено во Федералната агенција за воздушен транспорт.

Листата вклучуваше европски држави, особено Германија, Велика Британија, Франција, Италија и Канада.

Агенцијата истакна дека летовите од овие земји може да се вршат само со посебна дозвола од Федералната агенција за воздушен транспорт или од руското Министерство за надворешни работи.

Список на земји:

Австрија;
Албанија;
Англиjа (прекуморска територија на Британија);
Белгија;
Бугарија;
Британски Девствени Острови;
Велика Британија;
Унгарија;
Германија;
Гибралтар;
Грција;
Данска (вклучувајќи ги Гренланд, Фарските Острови и територијалното море);
Џерси;
Ирска;
Исланд;
Шпанија;
Италија;
Канада;
Кипар;
Латвија;
Литванија;
Луксембург;
Малта;
Холандија;
Норвешка;
Полска;
Португалија;
Романија;
Словачка;
Словенија;
Финска;
Франција;
Хрватска;
чешки;
Шведска;
Естонија.

Претходно, голем број земји го затворија своето небо за авионите на руските авиокомпании по почетокот на специјалната операција на Руската Федерација за заштита на Донбас.

фото:

Schengen Visa