Петровска демантира: Не реков дека ќе испратиме војници во Украина!

0
310

 

Најостро ги демантирам насловите на дел од порталите кои објавуваат невистини поврзани со моето излагање на 24 вести. Јас одговорив на прашањето дали Северна Македонија ќе испрати војници во рамките на НАТО плановите за одбрана и одвраќање. Одговорот беше во насока на тоа дека ако биде побарано од нас, ќе испратиме воени сили во земјите членки на НАТО на источната граница на Алијансата. Но таква одлука не е донесена.
Упатувам апел во оваа ситуација на воен конфликт во Украина изјавите поврзани со состојбата во Украина да се пренесуваат со точност, со цел да не се предизвика дополнително вознемирување на јавноста., напиша Петровска на ФБ.