Македонија не го праќа амбасадорот во Русија

0
233

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, изјави денес на брифинг дека Македонија нема да го прати новиот амбасадор на државата во Русија, кој требало да замине на 15 март.

Ваквата одлука на министерот Османи е политичка и не е поврзана со апелот на нашето МНР сите граѓани на Македонија што се наоѓаат во Русија да се вратат, бидејќи може да се случи наскоро да не можат да го сторат тоа, поради забраните за летови во Русија.

Инаку, повеќе земји почнаа да ги протеруваат руските дипломати и да ги забрануваат руските пропагандни медиуми.