(ФОТО) Израел веќе испорача хуманитарна помош во Украина

0
314

Државата Израел без празни зборови и со конкретни дела веќе испорача помош за населението на Украина. Поранешниот амбасадор на Израел Дан Ориан е дел од тимот кој оваа држава го испрати на словачко – украинската граница да достави неопходни средства и намирници за да се помогне на бегалците и населението погодени од воениот судир.