(ВИДЕО) News1.al: Во ЕКСПО СИТИ Тирана отворен „Хорека Експо Албанија“

0
288

ЕКСПО СИТИ Албанија од 4 до 6 март 2022 година се одржува  по осми пат на Expo City Albania.

Очекувањата на HoReCa за 8-то издание се најголеми од неговото основање. Над 130 компании од Албанија, а дел од овогодинешниот саем ќе бидат и компании надвор од Албанија кои ќе учествуваат на 8-то издание.

Неколку настани ќе се случат паралелно во текот на Хорека 2022 година.

– Саемот Хорека,
– Саем за пакување и технологија,
– Меѓународен кулинарски натпревар Гастро Алб,
– Дегустација на пиво што се случува за прв пат во Албанија

Настанот се одржува во Expocity, еден од најголемите саемски центри во регионот, со структура специјализирана за организирање саеми, нудејќи најсовремени можности за организирање настани.