Ученички во Хрватска фрлиле врсничка на под. Таа тепаше со раце и нозе, снимајќи се

0
144

Полициски службеници на полициската управа во Загреб спроведоа две кривични истраги поврзани со насилство меѓу малолетници. Осомничени се дека на 14 март во вечерните часови пред воспитно-образовната установа во Трешњевац двајца малолетници физички нападнале врсничка која ја познавале од претходно, што малолетничката го снимила со мобилниот телефон, по што се проширила снимката од нападот. на социјалните мрежи.

 

Кривичната истрага продолжува со цел да се утврдат околностите на ширење на снимката од настанот, а до Општинското кривично државно обвинителство за млади во Загреб ќе биде поднесен посебен извештај против осомничените малолетници во врска со наведениот настан. соопшти загрепската полиција.

Исто така, полициските службеници на полициската управа во Загреб извршија втора кривична истрага за шест малолетни и еден малолетник. Осомничени се дека на 14 март во вечерните часови пред воспитно-образовната установа во Сесвете пресретнале друга малолетничка и ја собориле на земја, а потоа додека лежела ја удриле неколку пати по главата. а телото со рацете и нозете.

 

Една од малолетничките, се сомнева, го снимила нападот со својот мобилен телефон, по што видеото од нападот се прошири на социјалните мрежи. На повредената малолетничка и била укажана лекарска помош во Клиничката болница Дубрава, каде било констатирано дека е полесно повредена (со можност за преквалификација на повредите).

 

Против осомничените малолетни лица е поднесена кривична пријава до општинскиот кривичен државен обвинител за млади во Загреб.

 

 

index.hr