Детали за тунелот под судот во Подгорица, жена изнајмила стан за да отвори салон за венчаници – тунелот го копале шест лица странски државјани

0
189

Според последните информации на црногорските медиуми, станот од кој е ископан тунелот до депото на Вишиот суд во Подгорица го издавала жена.

Под депо зградата на Вишиот суд во Подгорица е ископан тунел долг 30 метри кој води до стан кој бил изнајмен, а според последните информации станот го изнајмил жена. Подоцна било утврдено дека жената на сопственикот на станот му покажала фалсификувани документи и му објаснила дека „и треба затоа што сака да отвори салон за венчаници“.

Наводно, 2.800 евра биле однапред дадени за двомесечен закуп на ненаместен стан, во кој има две соби“, објави порталот „Либертес“.

Според неофицијални информации на порталот „Борба“, украдени се три пиштоли кои биле доказ во постапката против членови на „кавачкиот клан“ за убиства извршени во 2015, 2016 и 2020 година. Наведено е дека овие пиштоли наводно биле користени во конфликт со членови на „клан Скалјар“.

Според црногорските медиуми, тунелот наводно го ископале шест лица и сите се странски државјани. Се трага по сторителите, наложено е да се направат фотороботи „копачи“ врз основа на расположливите докази, а извор од истрагата тврди дека четворица од шестмина носеле тврд шапка.

извор;4news.mk