More

  Активни три пожари

  Во државава активни се три пожари, во селата Црнилиште и Долгаец во Општина Долнени и помеѓу селата Ореше и Богомила во Општина Чашка, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК).

  Како што соопшти ЦУК, вчера имало вкупно 26 пожари на отворено, а 23 се изгаснати.

  Изгаснати пожари:

  – Општина Долнени, с. Ропотово (каде што гореше ниска вегетација);
  – Општина Долнени, с.Средорек (ниска вегетација);
  – Општина Долнени, с. Сарандиново кон с.Долнени (ниска вегетација);
  – Општина Долнени, с.Сарандиново од кај с.Пашталево (односно с.Ропотово) (ниска вегетација и стрниште);
  – Општина Прилеп, с.Дабница (ниска вегетација);
  – Општина Прилеп, кај Гимназијата во Прилеп (ниска вегетација);
  – Општина Прилеп, кај ф. „11 Октомври“ (ниска вегетација);
  – Општина Битола, с.Долно Егри (ниска вегетација);
  – Општина Велес, с.Згополци (ниска вегетација);
  – Општина Кавадарци с.Марена (ниска вегетација);
  – Општина Желино, с.Желино (ниска вегетација);
  – Општина Брвеница с.Челопек (ниска вегетација);
  – Општина Тетово, крај патниот правец Тетово-Селце (шума и отпадоци);
  – Општина Липково, два (2), с. Ваксинце и с.Матејче (ниска вегетација);
  – Општина Куманово, с.Билановце (ниска вегетација);
  – Општина Валандово, месност „Погана“ над с.Грчиште (ниска вегетација, „прнар“)
  – Општина Струга два (2), кај с.Велешта и с.Ложани (ниска вегетација) ;
  – Општина Студеничани, кај с.Осинчани (ниска вегетација и шума);
  – Општина Кисела Вода, во кругот на поранешната фабрика „ОХИС“ (разладна кула);
  – Општина Гази Баба, с.Трубарево (сува трева) и во
  – Општина Студеничани, с,Батинци (каде што гореше шума);

  spot_img
  spot_img

  Последни Вести

  spot_imgspot_img

  Слични Вести

  Skopje
  few clouds
  27.8 ° C
  27.8 °
  27.8 °
  28 %
  2.1kmh
  20 %
  Thu
  28 °
  Fri
  28 °
  Sat
  29 °
  Sun
  28 °
  Mon
  27 °
  spot_imgspot_img