Најавен штрајк на вработените во „Лидл“

0
222

„Сакаме да нагласиме дека на нашите вработени никогаш не им бил лишен ниту еден дел од приходите и платите биле исплатени согласно договорите за вработување и одработените часови во пресметковните месеци, изјави Лидл.

Дел од нашите вработени во логистичките дистрибутивни центри во Јастребарски и Перушиќ го изразија своето незадоволство од платите за јули и август со привремено прекинување на работата“, потврдија од Лидл за Poslovni.hr.

„Ја користиме оваа прилика да ја разјасниме состојбата околу исплатата на овие плати.

Сакаме да нагласиме дека на нашите вработени во ниту еден момент не им беше лишен дел од приходите, а платите беа исплатени согласно договорите за вработување и одработените часови во пресметковните месеци. Нето платата е нешто помала во однос на минатата година бидејќи компанијата исплатила еднократен и доброволен бонус на нашите вработени за истите месеци минатата година, односно во 2022 година, кој не е поврзан со нивните договори за работа. Ваков доброволен бонус исплативме и на почетокот на оваа година, кога на вработените им исплативме 14-та плата покрај стандардната 13-та плата, како благодарност“, велат од Лидл.

 

 

faktor.mk