Паметен фластер за детекција на дијабетес

0
178
Калифорниски иноватори создаваат „смарт“ фластери за детекција на дијабетес
На секои 30 секунди во светот се ампутира екстремитет поради дијабетес.
Истражувачи од Калифорнија развиваат „смарт“ завој за кој се надеваат дека ќе ја промени таа мрачна статистика
VOA