More

  Македонско друштво “Илинден”-Тирана ги повикува сите Македонците во Република Албанија да се изјаснат дека се Македонци да го чуват својот Македонски идендитет

  Од 18 септември до 30 октомври, тимовите на ИНСТАТ ќе тропнат на вашата врата за собирање податоци за пописот на населението и домувањето, согласно член 6 од Законот бр. 140/2020 „За попис на населението и домувањето“.
  Пописот бара информации за демографските, социјалните и економските карактеристики на поединците. Ова вклучува прашања за возраста, полот, односите меѓу членовите на семејството, местото на раѓање, степенот на образование, работниот статус, етничката припадност, религијата, попреченоста и условите за живеење. За прв пат, одговорите ќе бидат снимени од анкетарите на таблети.
  Проверете дали вашиот одговор е правилно внесен на таблетот (електронскиот уред) со кој се регистрирате, според тоа што сте го пријавиле.
  Пописот на целокупното население и домувањето е најважната статистичка операција во државата и врз основа на овие податоци институциите ќе можат правилно да ги планираат потребните интервенции и услуги за жителите.
  vesnik-ilinden
  spot_img
  spot_img

  Последни Вести

  spot_imgspot_img

  Слични Вести

  Skopje
  few clouds
  27.8 ° C
  27.8 °
  27.8 °
  28 %
  2.1kmh
  20 %
  Thu
  28 °
  Fri
  28 °
  Sat
  29 °
  Sun
  28 °
  Mon
  27 °
  spot_imgspot_img