Галеби во ред на пристаниште во Хамбург

0
260

Во Германија има девет вида галеби, кои на делови од крајбрежјето се најраспространетите птици воопшто. Речиси сите видови галеби се со бела и сива боја.

Нивната исхрана е само во мал дел вегетаријанска. Тие главно се хранат со безрбетници, но и помали риби и мали цицачи. Можеби и галебите на оваа фотографија, покрај набљудувањето на бродовите, ги проценуваат можностите за добар појадок.

 

 

DW