Денеска одлука за намалување на цените на пијалоците

0
402
TBILISI , GEORGIA - AUGUST 29, 2022: Agrohub is a big supermarket in Tbilisi. Large fridge with drinks,Image: 734674835, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {0978F936-198F-4CC5-A92C-85CE4F940399}, {0978F936-198F-4CC5-A92C-85CE4F940399}., Model Release: no, Credit line: Victoria Pogosov / Alamy / Alamy / Profimedia

На владина седница денеска треба да донесе одлука за намалување на цените на пијалоците.

До крај на неделава се очекува да биде завршена анализата со владините мерки да бидат опфатени и хигиенските производи, а за непочитување на одлуката за гарантирани цени на дел од прехранбените производи, што е во сила од минатата недела, Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) веќе затвори неколку маркети.

Министерот за економија Крешник Бекшети рече дека денеска ќе има одлука за намалување на цените на безалкохолните и алкохолните пијалаци.

„За хигиенските производи најверојатно во текот на оваа недела ќе бидат завршени сите консултации и ќе видиме дали има простор да се донесат одредени мерки“ – изјави вчера Бектеши.

 

 

fokus.mk