(ФОТО) Синот од покојниот претседател Трајковски, Стефан е копија на својот татко

0
171

Синот на некогашниот претседател на Македонија е негова копија.

По повод Денот на мајките Сара Трајковска објави фотографија од својата мајка и нејзиниот брат и ги воодушеви сите.

Борис Трајковски беше вториот претседател на Македонија. Роден е на 25 јуни 1956 година во Струмица.

За претседател на Република Македонија беше избран на претседателските избори во 1999 година.

Трајковски пoчи-нa на 26 февруари 2004 година во авионска несреќа на патот кон економска конференција во Мостар, Босна и Херцеговина. Авионот се урна во густа магла и пороен дожд на планината во југоисточна Херцеговина, во близина на селата Поплат и Врсник на околу осум милји (15 км) југо-југоисточно од Мостар.

По згаснувањето на неговиот живот, Вилма и децата целосно се повлекоа и продолжија спокоен живот далеку од очите на јавноста.

 

citaj.mk