Албанци во Митровица преораа српски гробови

0
150

Во близина на црквата Свети Димитриј во Северна Митровица, со тешка механизација беше ископан пат низ стари српски гробишта.

Гробиштата  датираат од периодот од 1912 до 1945 година, биле ископани на местата каде што се наоѓале спомениците, па на некои делови може да се видат дури и посмртните останки на покојниците кои биле погребани таму.

Патот бил изграден само за потребите на Албанец чија куќа требало да се реновира.