Понеделник започнува ревизијата на проектот за автопатот Кичево – Охрид

0
100

Во понеделник треба да започне ревизијата на проектот за автопатот Кичево – Охрид објави ТВ 24. Ќе се проверува фактичката состојба на терен и врз основа на тоа ќе се носат заклучоци од експерти од градежниот сектор.

Но она што досега го споделуваат градежниците како причина за фијаското со проектот се од старт направени безброј грешки и пропусти ,лошо проектирана траса,свлечишта и деликатен непроверен терен, ненаправени геотехнички и геомеханички испитувања на земјиштето.

 

тв 24