Доаѓа викенд со снег, западна Македонија со над 60 см снежна покривка

0
97

Што да се каже, снежниот викенд се поизвесен. На Скијачките центри и другите планини особено во западна и во северозападна Македонија се очекува над 60 сантиметри снег, а на пониските места (градовите) од 10 до 30 сантиметри снег, во источните и во југоисточните предели околу или под 10 сантиметри, локално нешто повеќе….будно ја следиме состојбата, следуваат нови детали!

-стои во објавата од метеопрогнозерот Славчо Попоски.