Пецаков: Се одржа општинско првенство во шах за основни и средни училишта – најдобрите ќе учествуваат на државниот натпревар

0
32

Денес, во ООУ “Братство Единство” во организација на Сојузот за училишен спорт Охрид се одржa општинско првенство во шах за основни и средни училишта.
Најдобрите тројца од секоја категорија од основно и средно образование ќе учествуваат на државниот натпревар на 30.11.2023 во Крива Паланка.

Извор: ФБ Кирил Пецаков