Бренда ги расплака гледачите: „Луѓето што не ги сакам таму ќе присуствуваат на мојот погреб“

0
82

Се сеќаваме на Шенон Доерти од малите екрани уште од деведесеттите и раните 2000-ти, а за мојата генерација милениумци, оваа бунтовничка актерка засекогаш ќе биде вештерката Пру од серијата „Волшебност“.

Иако во текот на кариерата минуваше низ разни скандали и обвинувања дека е премногу „остра“ и „тешка“, актерката со текот на времето докажа дека токму оваа острина ја одржуваше во живот во текот на најголемата битка и и даде храброст и храброст да отворено зборува за тоа.

Кога во 2015 година и беше дијагностициран рак на дојка, Шенон веднаш ја сподели својата борба со своите обожаватели. Лавовски се занимаваше со хемотерапија, медиумски наслови, надежи, нагаѓања, стравови и осуди.

Иако двапати го победила, ракот за жал се вратил во 2020 година и и дал метастази во мозокот и коските. Доерти моментално е во четвртата фаза и е свесна што ја чека во блиска иднина.

Волјата за преживување е во нашите гени, а храброста не е да го победиме стравот, туку да го држиме под контрола – нешто што Шенон го докажува одново и одново. За разлика од повеќето нејзини колешки кои приватно се справуваа со своите болести до самиот крај на животот – Шенон не сака да молчи.

– На мојот погреб ќе присуствуваат луѓе кои не ги сакам таму. Не ги сакам таму бидејќи знам дека причините за доаѓањето се политички коректни причини. Не ми се допаѓаат, но не сакаат да изгледаат лошо. Не можам да направам список со луѓе што не ги сакам таму, бидејќи би бил предолг, но ќе направам список со гости кои ги „поканувам“ – со брутална искреност изјави актерката во својот подкаст „Да бидеме на чисто“ .

Таа се осврна и на уредувањето и атмосферата на погребот, покажувајќи ги своите „вистински бои“ во оптимистичка желба.

– Не сакам луѓето да плачат, сакам да биде убаво. Сакам забава, прослава. За мене, искреноста на оваа тема е катарзична, најдобрата терапија што можев да ја добијам – истакна Доерти и ја поздравуваме нејзината сурова храброст.

 

 

telegraf.rs