Уапсен вработен во банка во Албанија – ветувал бугарски пасоши по висока цена

0
42

Албанската полиција во Тирана уапси вработен во банка бидејќи пред осум месец зел 215.000 евра со ветување дека на оштетениот ќе му извади бугарски пасош и ќе му купи акции во фирма во Турција, објави весникот „Македониум“.

Полицијата од измамникот одзела 108.000 евра.

Албанската полиција изминатите месеци уапси повеќе лица кои земала по десетици илјади евра за вадење бугарски пасош за албанските граѓани.

Во декември минатата година полицијата уапси тројца вработени во општина Булќиза кои издавале лажни потврди за бугарски потекло за високи износи на пари.