Костум од лименки кој неможе да не се забележи

0
42

Овој учесник на карневалската парада „Блоко да Латиња“ во Мадри ди Деус, во Бразил, е облечен во костим од лименки од пиво и сокови. Парадата се „роди“ во 1997 година, откако требаше да се соберат лименките останати по карневалските прослави. Во меѓувреме, парадата, која привлекува илјадници луѓе, стана симбол на креативност и еколошка свест.

DW