Петрушевски до Апасиев: Каков професор по право си, а да бараш технички министер за внатрешни работи да укине правилник, кога сите акти се носат со два потписи?

0
148

Каков мозок треба да имаш, да си предлагач на закон, да гласаш ЗА тој закон, а само заради Facebook публиката да говориш против тој закон?

Каков мозок треба да имаш, да си професор по право, а манипулирајќи ги своите гласачи, да бараш технички министер за внатрешни работи да укине правилник, кога сите акти во техничката влада се носат со два потписи, на техничкиот и на дополнителниот министер?

Каков мозок треба да имаш, како истакнат шарен револуционер и соработник на Катица Јанева во СЈО, да помислиш дека народот е глуп, па ќе ти поверува на твоите патриотски изблици и беседи?

Или треба да немаш мозок, или треба да си платеник на власта. Трето нема, напиша пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Бране Петрушевски, во врска со однесувањето на Димитар Апасиев околу Предлог на закон за изменување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, кој денеска помина во Собранието.