Ковачки го прозва Пендаровски: Како е можно инструменти од воениот оркестар на АРМ да бидат на партиски собир на СДС, во која НАТО држава е дозволена ваква злоупотреба?

0
79

Драган Ковачки од ВМР0-ДПМНЕ го обвини шефот на државата дека како Врховен командант го злоупотребил воениот оркестар на АРМ за партиски собир на СДСМ пред неколку дена.

Ајде врховен команданте одговорете што ќе преземете во врска со злоупотребите и рушењето на професионалните стандарди во АРМ.Како е можно службени инструменти од воениот оркестар на АРМ да бидат на партиски марш на СДС?По чија наредба офицери на воениот оркестар поддржуваат партиски настан?Има ли дневници за ангажираните офицери на партискиот собир?Во која друга НАТО држава е дозволена ваква злоупотреба? праша Ковачки.